Rohtos Oy: “Krapulapilleri” ei vaikuta enää krapulaan

Oululainen ravintolisävalmistaja Rohtos Oy on luopunut väitelmistään, että heidän nk. krapulapilleri Detoxformula – uusi nimi SUOJA – suojaisi krapulasta ja pahoinvoinnista. Muutos on raju ja vastaa tämän blogin kirjoituksia.

Ennen ja jälkeen:

detox-ennen detox-jalkeen

Kyseinen tuote on nyt vain tavallinen turha “ravintolisä sinulle, joka nautit alkoholia”. Saat nyt myöskin ainesosaluettelon avulla päättää, otatko ryypyn lisäksi vielä yliannoksen elintarvikelisäaineista, joista kaikista ehkä et edes vielä kuullutkaan.

ainesosat_detox

On minulle samantekevää, onko muutos tapahtunut Eviran myyntikiellon uhan alla, tai onko kilpailija lähettänyt lakimiehensä käymään Oulun huijauspilleripajassa.

Jää vain MTV3, Uusi Suomi ja kaikki muut valheellisesti “krapulapilleristä” uutisoineet tahot. Ja tietysti Helsingin Yliopiston “alkoholitutkija”, joka on levittänyt vaarallista valetiedettä. Tämä toiminta oli toki laillinen, toisin kuin Rohtos Labsin väitelmät.

Update 8.6.2017:
Lumekontrolloitu tutkimus näytti, että Rohtos Labs SUOJA kapselit ei toimi krapulan ehkäisyssä. Tämä tässä.

8 thoughts on “Rohtos Oy: “Krapulapilleri” ei vaikuta enää krapulaan

 1. Moikka,

  Mikä saa sinut ajattelemaan että hitaasti vatsassa vapautuva l-kysteiini olisi huijausta?
  Biohit yrityksenä ei ole koskaan tälläistä krapula-väitettä sanonut vaan kyseessä on sijoittajapalstalla liikkeelle lähtenyt huhu joka on vuosien saatossa levinnyt.

  Lähivuosina olemme voineet myös seurata Acetiumin Kiina-version Shubangin lanseerausta. Tätä kyseistä tuotetta nähtävästi markkinoidaan suoraan alkoholin käytön yhteydessä krapulaoireisiin.
  Myös tiede Acetiumin ja vastaavien ravintolisien välillä on erilainen Acetiumin vaikuttaessa paikallisesta vatsalaukussa.

  Syitä Erikssonin oman tutkimuksen julkaisematta jättämiselle emme voi kuin arvailla.

  1. Olisin muuten jo vastannut tähän, mutta sitten MTV3 julkaisi jutun, joka tekee ihan selväksi mistä huijauksesta puhutaan.

   https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/vatsan-suojalaakkeen-kayttajilta-katosi-myos-migreeni-laakkeella-ei-ole-haittavaikutuksia-olisi-iso-askel-migreenin-hoidossa/

   Vastuullinen valmistaja olisi korjannut nuo väärät väitteet, BioHit nautii vain.

   Muttei hätää, asialla tapahtuu. Tunnettehan minut…

   1. Onko sulta tulossa kirjoitus siihen liittyen mikä tuossa maikkarin uutisessa sinua ärsyttää vai haluatko avata ajatuksiasi tähän?

    (Sorry kysymys tuli tuplana)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *