Konkurssi raukeaa – Ei se mitään, SpaceNation jatkaa USA:ssa

Avaruuskonkurssiyhtiöstä Space Nation aka Cohu Experience Oy tuli viime kuussa kaksi ilmoitusta. Ensin Privanet kertoi, että konkurssi raukeaa, koska varoja ei riitä edes konkurssimenettelyyn. Tämä ei ole yllätys, yhtiöllä ei koskaan ollut substanssia. Vain heikko bisnesidea ja medianäkyvyyttä.

 

Sitten yhtiö ilmoitti, että sen toiminta jatkaa Yhdysvalloissa. Space Nation olisi rekisteröity uutena firmana. Siitä kertoi sen johtohahmo, islantilainen PR-mies Hjörtur Smárason, joka nimellä PolarExpress myös laittanut Wikipediaan firmaa kehuvan artikkelin.

Outo seikka: “Uusi firma” käyttää entisen suomalaisyhtiön nettisivua, niin kuin se kuuluisi sille. Itse asiassa tämä pitäisi olla osa konkurssipesää, ja on todennäköisesti entisen yhtiön ainoa omaisuus, jolla on vielä jonkinlaista arvoa. Se on edelleen rekisteröity Helsinkiin, Cohu/Space Nationin kotiosoitteeseen.

Yritin löytää “uusi Space Nation” USA:n osavaltioiden kaupparekistereistä, jopa SEC:n listoilta. Tuloksetta. Ei ole varmuutta siis, puhuuko tämä mainosmies totta. Toisesta asiasta olen varma: Heidän astronauttivalepuvuissa ihan jokainen näyttää idiotilta hassulta.

One thought on “Konkurssi raukeaa – Ei se mitään, SpaceNation jatkaa USA:ssa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *