Valkee is history

Dear readers,

after more than 13 14 years of useless existence, nearly 100.000 betrayed customers, over 20 million € damage (including ~15 million tax money and private investments):

Valkee Oy (aka Valkee Ltd) is history.

This comes also nearly 10 years after I set out to stop this fraud, firstly with the MOT TV program, which I instigated, co-wrote* and appeared in, which was followed by the 2012 HuuHaa award from Skepsis ry that cited my analysis, and the countless publications on this blog and elsewhere.

Besides the MOT Yleisradio program, there have been many incredible moments, the most recent being the thesis defense farce in Oulu, about which I wrote in Skeptikko 4/2018 (p.24).

There may be some text in Finnish coming this week.

_____

*why I was uncredited despite 70% of the original story was mine, is part of the untold

2 thoughts on “Valkee is history

 1. Missä oli voittoparaati ja hurraavat ihmiset joita oli huijattu niin monta vuotta? Olisin halunnut liittyä joukkoon, koska olen niin pettynyt Valkeeseen.

  Varmaan sinäkin olet pettynyt, koska et saanut tarpeeksi julkisuutta 2012 jälkeen.

  Ilmeisesti tässä on kyse aivan muusta kun Valkeesta. Sinulla oli varhaisiässäsi ja lapsena huonot vanhemmat, et saanut tarpeeksi huomiota, ja näin vanhemmassa iässäsi olet psykoloogisesti rikki ja etsit huomiota eri lähteistä.

  Valkee oli varmasti hyvä kohde, mutta loppui pettymykseen kun suuri ja mahtava tehtäväsitultua loppuun, valkeen konkurssi, niin siitä ei mitään paraatia ikinä tullut. 14 vuotta sun elämää roskiin.

  Nyt voit muuttaa Yhdysaltoihin, missä voit liittyä Republikaanien joukkoon. Siellä kun Trump on pomo, niin tällaisista samankaltaisista tapahtumista tykätään tehdä isoja numeroita. Voisit viihtyä siellä propaganda osastolla ja tuoda uusia ‘todisteita’ julkisuuteen Demokraattien pedofiili toiminnasta. Vihan lietsominen on mainio ase. Sillä pääsee uutisiin ja saa julkisuutta ja huomiota.

  Ehkä sun kannattaa ajatella strategiasi uusiksi, ja painottaa enemmän politiikan suuntaan. Puolueet jotka harrastavat vihan lietsomista julkisuuden saamiseksi, ottaisivat varmaan mielellään sinut vastaan.

  Sullahan on tämä sivu – mainio CV saavutuksistasi Ylen MOT ohjelmassa.

 2. I think the ear lights work great and I am sorry that Valkee filed for bankruptcy. The ear lights have helped me and other people to ease seasonal depression, and to prevent jet lag, as well. The method of shining light through the skull via the ears is just one of several types of transcranial light therapy (applied through other parts of the skull, such as the nose and through the forehead, etc.) and light therapy is just one of a number of progressive ways to help people with depression and also Parkinson’s, Alzheimer’s, and traumatic brain injury, etc. I am struck by the blog author’s vindictiveness, as it seems very personal with the company. Too bad! I hope someone else continues producing the device created by Valkee, or a develops a similar one.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *